ArvoTammela1

"Märkä uni"

 

Lähestyttäessä 2019 eduskuntavaaleja on paikallaan muistella hieman menneitä aikoja tähän päivään. Lähes kaikkien muistissa on  2011 - 2015 Jyrki Kataisen ja Aleksander Stubbin hallitusten aikaansaannokset. Varmasti niitä oli, mutta enemmän ennen vaaleja annettujen suurien lupausten toteutumattomuus, ennen kaikkea suurtyöttömyyden, valtion velkaantumisen ja sote-uudistuksen osalta. Katainen jätti kesken fantastistiseksi kehumansa pääministeripaikan ja karkasi EU:n "hillotolpalle". Demarit hylkäsivät Urpilaisen ulkokehälle, Arhinmäki ja Kyllönen sekä Ville Niinistö huomasivat pettäneensä kannattajansa ja populisteina lähtivät arvostelemaan hallitusta. Somekansa laidasta laitaan haukkui hallituksia maamme historian surkeimmiksi. Samoin suuri joukko ansiantuntijoista.

2015 pidettyjen eduskuntavaalien jälkeen muodostettiin Juha Sipilän johtama kolmen puolueen hallitus.Sen tärkeimmiksi tavoitteiksi asetettiin valtiontalous, työllisyys ja Sote-uudistus. Oppositio, asiantuntijat, ay-järjestöt ja somekansa aloittivat heti valtavan arvostelun hallituksen utopistisista tavoitteista. Varsinkin pääministeri Juha Sipilää ja Keskustaa roimittiin olan takaa. Lähes kaikki edellisiä hallituksia moittineet käänsivät äkkiä takkinsa ja Sipilän hallitus oli ottanut historiamme huonoimman hallituksen paikan. Ei auttanut vaikka velkaantuminen oli saatu vähenemään, työllisyystilanne oli parantunut huomattavasti ja kauan odotettu sote-uudistuskin  näyttäisi toteutuvan. Ei, ei huudot ovat voimistuneet päivä päivältä ja populisteiksi itsensä uudistaneet demarit, vihreät ja vasemmisto ovat hallituskiimassaan luvanneet perua kaikki Sipilän hallituksen tekemät lakiuudistukset ja jakaa rahaa ja maksuttomia palveluja opiskelijoille, vähävaraisille ja turvapaikanhakijoille. Unohtamatta tietenkään sitä, että rikkaiden ja osinkotulojen verotusta kiristetään huomattavasti. Perussuomalaiset, jotka vielä vajaa vuosi sitten olivat hallituksessa, ovat nyt liittyneet opposition joukkoon syyttämään hallitusta kaikesta mahdollisesta.  Kaikki edellä mainitsemani tahot eivät anna minkäänlaista ansiota Sipilän hallituksen aikaansaannoksille. Kaikki hyvä johtuukin yksinomaan maailmantalouden parantuneesta tilasta.

Nyt sitten otsikon märkään uneen. Olisi aivan fantastista , jos demarit, vihreät, vasemmisto, persut, ruotsalaiset ja kristilliset saisivat muodostettua kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen enemmistöhallituksen ja sitä myöten toteuttamaan kaikki lupaamansa uudistukset. Kyllä asiantuntijat ja somekansa sitten hurraisivat Antti Rinteen, Touko Aallon, Li Andersonin, Jussi Halla-ahon, Ana-Maja Henriksonin ja Sari Essayahin johtamalle hallitukselle.  Mikäli hallitus ei kuitenkaan pystyisi toteuttamaan suuria lupauksiaan,  syy olisi tietenkin Juha Sipilän, Petteri Orvon ja Timo Soinin. koska heidän johtamansa hallitus oli saanut maamme kaaostilaan ja pienen pieni syy saattaisi löytyä myöskin maailmantaloudesta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Nyt sitten otsikon märkään uneen. Olisi aivan fantastista , jos demarit, vihreät, vasemmisto, persut, ruotsalaiset ja kristilliset saisivat muodostettua kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen enemmistöhallituksen"

Sarkasmiahan tuo on, mutta silti märkä uni vain siinä mielessä, että siitä heräisi tuskanhiestä märkänä. Jopa Kataisen hallitus näyttäisi tuohon verrattuna hyvältä ja sen saavutukset päänsilityksen arvoisilta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kataisen-Stubbin hallitus oli kaikkien aikojen huonoin hallitus.

Sipilän hallitus hankki itselleen ison kompastuskiven. Soteratkaisuun sysättiin mukaan maakuntahallinto. Ja mikä pahinta, annettiin vielä Kokoomuksen niputtaa samaan soppaan valinnanvapaus. Nyt kaivatusta sotesta ei tule kruununjalokiveksi kelpaavaa, tuleeko koskaan edes valmista.

Ilman maakuntahallintoa ja valinnanvapautta sote ja erva olisivat jo valmiit ja voisimme nauttia hallitustyön hedelmistä ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäytymisestä uudelleen. Nyt elämme eduskuntavaalien lähestyessä yhä suuremmassa epävarmuudessa.

Jos sote sössitään, on hallitukselle tarjolla paikka Suomen toisiksi huonoimpana hallituksena.

Märkä unesi sysisi kyllä jo muodostuessaan itsensä surkeimmaksi ikinä ja nykyisen siis pronssitilalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arvo, minun muistini mukaan kulloinkin vallassa oleva hallitus on aina ollut se huonoin hallitus kautta aikojen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka, muistisi taitaa pettää. Eikös Lipposen/Niinistön hallitusta aikoinaan kehuttu ja virkamieshallituksiakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuka mahtoi kehua hallitusta, joka leikkasi paljon enemmän kuin Sipilän hallitus koskaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    " Perussuomalaiset, jotka vielä vajaa vuosi sitten olivat hallituksessa, ovat nyt liittyneet opposition joukkoon syyttämään hallitusta kaikesta mahdollisesta."

Arvo, kai muistat alle vuoden aikaisia tapahtumia?
Halla-ahon johtama PS halusi jatkaa hallituksessa tiukasti sen ohjelmaa noudattaen. Kenen syystä persut ovat nyt oppositiossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset