ArvoTammela1

Kihlakunnansyyttäjä Haavisto vastaan Jari Aarnio

Kihlakunnnsyyttäjä Haavisto on kertonut aamupäivällä, että perusteita Jari Aarnion vangitsemisvaatimukselle ei enää ole ja Aarnio pääsee vapaaksi mahdollisimman pian. Joutuu  väkisin miettimään, minkä takia Aarnio  ja toinen 2003 murhasta epäilty Vilhunen otettiin kiinn ja pidätettiin keskiviikkona.  Käräjäoikeus vapautti Vilhusen jo eilen.  Jos pidättämisen perusteena oli ainoastaan pelkät puheet, niin aika heppoiset olivat ainakin omien 35 vuoden aikana saamieni kokemuksien perusteella.   Ilmeisesti itseään kohdistuvaa arvostelua laimentaakseen Haavisto kertoi, että Aarniota epäillään edelleen rikoksesta, mutta rikosnimikettä ei kuitenkaan halunnut  sanoa.

Olen edelleen sitä mieltä, että Aarnio ansaitsee rangaituksen niistä rikoksista, joihin oikeusistuimet ovat todenneet hänen syyllistyneen,  mutta siitä huolimatta häneen kohdistuvia pakkokeinoja ei pidä ylimitoittaa kuten ei  muihinkaan rikoksista epäiltyihin. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ei tietenkään pidä ylimitoittaa, mutta onhan se parempi pöyhiä tuo tunkio pohjamutia myöten. Ihan poliisin uskottavuuden takia on hyvä, että asiat tutkitaan kerralla kunnolla ettei jää aihetta jälkipuheisiin.

Oikeus päättää aikanaan, mitä Aarnio on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Laitinen, 2003 murhajutun tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario, Kari Tolvanen on kertonut, että tutkinta tehtiin hyvin perusteellisesti, joten eiköhän tuo tunkio tullut tuolloin pöyhittyä pohjamutia myöten. Olen sitä mieltä, että myöskin tutkinnanjohtaja, kihlakunnantuomari Haaviston uskottavuus
toimia Aarniota koskevissa rikosjutuissa pitäisi tutkia perusteellisesti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kari Tolvanen on aivan pihalla. Kaikki Aarnion jutut pitää avata uudelleen, sieltä paljastuisi monia mielenkiintoisia tapauksia.

P.s yleisesti oli tiedossa käyttäjien piirissä että poliisi on diilannut hassista. Ja se tosiasia etä joku poliisissa vetää välistä huumeita mitä takavarikoidaan.

Harri Happari Vastaus kommenttiin #5

Olen ymmärtänyt, että sinulla onkin paljon kokemusta huumeiden käytöstä? Käyttäjänä varmaan pystyt esittämään jotain faktaakin väitteidesi tueksi? Ei muuten, mutta kun käyttäjien kertomuksissa tahtoo olla hienoista uskottavuusvajetta :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huumepoliisi uskottavuus on nollassa. Ja niin kauan kun ulkopuolista valvontaa ei poliisille ole ei usko nouse.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Huumepoliisin resursseja pitäisi kohentaa reilusti että saataisiin hörhöt pois levittämästä huumeita ja mainostamasta niiden hupikäyttöä.

Aulis Saarijärvi

"Kuulumme länteen!"
Onhan noita nettikirjoittajia pidetty lähes vuosi vangittuna ja syytteet alioikeudessa ovat aiheuttaneet lähinnä vaivautumista kuulijoissa. Joku naikkonen pyrkii toki keississä 140 000 euroa rikkaammaksi. Poliisi ja syyttäjälaitos juuri tähän juttuun pyytelee vileäkin ahdistuneena lisää tuulihattuja kertomaan tarinoitaan syytteen tueksi, vaikka mies on jo oikeudessa syytettynä! Tämä ilmiö ei ole juurikaan herättänyt mitään inhoreaktiota kaiken ymmärtäjäsuvakeissa. Ei osta Niinistö nyt pyörää kenellekään!

"Kuulumme länteen".
Sanoi jo monennenko kerran rakastettu presidenttimme Niinistö, tullessan Brysselistä. Sitäkö syystä esimerkiksi nettikirjoittelijoita on tuomittu 6 - 9 kuukauden ehdollisiin, joku jopa kaksi vuotta ehdottomaan?
Samalla kuolonkolarin aiheuttajan pakomatka ja piileskely noteerataan 6 kuukauden ehdolliseksi ja 3 kk kortti pois. Kymmenien eläinten kuoliaaksirääkkääjä saa 30 päiväsakkoa = 600 €, tai tuhopolttaja 4 kuukautta ehdollista. Mielipuoli sarjamurhaaja päästetään vapaaksi tekemään seuraava murha. Ylin poliisijohto on syytteessä. Valtakunnan ylin syyttäjaä oli syyttessä. Hovit jakaa täysin ihmisten oikeustajua loukkaavaa tuomiolinjaa kantasuomalaisiin kohdistuneissa raiskauksissa, törkeissä pahoinpitelyissä ja varkauksissa. Tuomioista äänestetään 3-2 ja sitä pidetään oikeana suvaitsevaisuuden tuomiona! Sehän oli lopulta vain yhden ihmisen huojuva mielipide! Mitä tästä oikeuslaitoksesta voisi sitten sanoa? No, "Kuulumme länteen!"

PS lisäys
Nyt 14.7. kuulemma kokoomuksen puheenjohtaja, ministeri Petteri Orpokin hokee "Kuulumme länteen" kun ei osaa vastata kysymyksiin lentokentällä. Hyvin menee meillä kaikukammioilla!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jotenkin tuntuu että KRP:ssä on henkilöitä, jotka ovat pahoittaneet mielensä niin syvästi, että Aarnio pitää saada kiven sisään niin pitäisi aikaa kun se on Suomessa mahdollista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sanotaanko näin, että minä olen pahoittanut mieleni niin pahoin, että tahdon kaikki Aarnion toimet kunnolla selvitettäväksi. Tuomitaan sitten tosiasioiden mukaan.

Jos Aarnio ei ole tehnyt mitään, ei tietenkään pidä tuomitakaan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Laitinen, hieman ristiriitaista kirjoittelua. Kun tahdot kaikki Aarnion toimet kunnolla selvitettäväksi ja sitten, jos Aarnio ei ole tehnyt mitään, ei tietenkään pidä tuomitakaan.
En ymmärrä. Aarnio ehti tehdä varsin pitkän virka-uran. Tarkoitatko todella, että kaikki toimet selvitettävä tältä ajalta. Koskisiko sama selvitys myös muita rikoksista epäiltyjä ja tuomion saaneita? Mietipä sitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuka enää uskoo ja mihin ja kehen ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oikeus ja kohtuus kaikessa. Kävi ihan sama asia mielessä kuin Arvolla, että epäillään vielä, jottei näyttäisi niin pahalta, kun käräjäoikeudesta tuli Vilhusen vangitsemisen osalta pakit. Toivottavasti ei yliammuta näissä jutuissa, vaan epäillään vain sellaista, mihin on riittävää syytä. Tutkinnallinen kynnys on tietysti alhaisempi kuin syytteeseen ja tuomioon vaaditaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mutta kun tuntuu nykyään että nykyään tutkitaan mitä poliisin ja syyttäjän mielestä olisi pitänyt tapahtua eikä sitä mitä on tapahtunut. Onko Jari Aarniota esimerkiksi pystytty vedenpitävästi yhdistämään noiden tynnyreissä tulleiden huumeiden rahoitukseen, ostamiseen ja levittämiseen? Nythän koko juttu on pyörinyt tuon puhelimen liikkeiden ympärillä mielestäni. Auerin tapauksessa rakennettiin mitä erikoisempia teorioita toinen toisensa jälkeen.

Mikä on esimerkiksi todistajana Aarnion jutussa esiintyneen "Saaran" uskottavuus? Hän on ottanut vastaan poliisilta rahaa ja arvokasta tavaraa ja nyt on käynyt ilmi että asunto missä Volkan Unsal todennäköisesti murhattiin on kuulunut tälle samalae "Saaralle".

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Aika erikoinen oli tämä rikosepäilyn peruste. Henkirikoksen valmistelu on ollut vasta muutaman vuoden rangaistavaa, joten jos Aarnio olisikin jostakin kuullut tällaisesta, niin miten hän olisi voinut siihen puuttua!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Aika kova näyttö pitäisi olla jotta Aarnio saataisiin tuomiolle osuudesta henkirikokseen. Onhan poliisilla tietoa niistä huhuista joita alamaamassa liikkuu mutta eihän pelkän huhun perusteella voi ryhtyä toimiin. Kyllähän Aarnio on saattanut saada vinkkitietoa että alamaailma hakee tekijää palkkamurhaan.Eihän tuollanen rekrytointi aivan hiljaista puuhaa ole. Aarnion tehtävä olisi tällöin ollut varottaa Volkan Unsalia ja kertoa huhuista. Mutta onhan Unsalin täytynyt tietää että vasikkaa ei hyvällä katsota.

Toimituksen poiminnat