ArvoTammela1

Ammattiliittojen lahja Antti Rinteelle

Ammattiliitot ovat nyt voimiensa tunnossa. Ne järjestävät poliittisia lakkoja, ylityökieltoja, vuoronvaihtokieltoja ja viimeisenä niittinä kiky-sopimuksen irtisanominen vuoden 2020 alusta. Näin ilmeisesti tulee jatkumaan ensi kevään eduskuntavaaleihin asti.  Eivät ay-pomot näköjään ymmärrä, mikä kaaos maassamme vallitsee, talous on kääntynyt jyrkkään laskuun ja työllisyyden kasvu samoin.

Näiden maamme sekasortoon saaneiden onneksi eduskuntavaalien voittajan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa muodostettua vasemmistoliiton, vihreiden, perussuomalaisten, rkp:n ja kristillisten kanssa vahvan hallituksen ja ensitöikseen panee toimeen Antti Rinteen jo vuotta ennen vaaleja antamat kaikki lupaukset ja näillä, ansiokkailla, toimilla maamme velkaantuminen kääntyy nousuun ja työttömyys lisääntyy voimakkaasti, mutta ei huolta, ay-liikkeen pomot ja liittojen uskolliset jäsenet taputtavat käsiään ja hurraavat Antti Rinteen hallitukselle.  Suomi on saanut historiamme parhaan hallituksen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:ssa ja yhteisvelkavaluutassa ei Rinne pysty kuin tekemään samaa mitä kokoomus tekee nykyhallituksessa, siksi Rinne on hiljaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pääasia, että kepusta päästään eroon. Sinipuna tämän maan on rakentanut.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Minäkin alan olla sitä mieltä, että tästä nykykepusta pitäisi päästä eroon päätöksentekijänä, vaikka olen edelleen sitä mieltä, että punamulta - toisin kuin Eero puhut sinipunasta :-) - on ollut tälle maalle siunaukseksi aikaisemmin.

Mutta nykyisin kun kepussa vaikuttavat kaiken maailman sipilät, tammelat ja simoset, niin olen kanssasi Eero samaa mieltä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viimeisimmässä tutkimuksessa oppositio sai huonommat lukemat kuin hallitus, vaikkei se hallituksenkaan luottamus ollut kovin korkealla. Mitä johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää?

Demareiden yllyttäessä ay-liikettä lisääntyviin lakkoiluihin on täysin edesvastuutonta. En ole tyytyväinen hallituksen toimintaan, mutta vielä vähemmän ay-liikkeen ja erityisesti vasemmisto-opposition toimintaan, mutta ei tässä taida sopua löytyä, joten yleislakkoa pukkaa ja siinä meni Suomi Neidon tienestit.

Yrittäjät ja duunarit vielä "kiittää", kun työpaikkoja ja yrityksiä alkaa hävitä ja tulot alkaa sakkaamaan. Sitähän sitä saa mitä tilaa. Kovasti vielä toivon, että sopu löytyisi eikä tilanne eskaloituisi, mutta taitaa toiveeni kaikua kuuroille korville. Tähän tilanteeseen ei olisi pitänyt ajautua, mutta niin vain ajauduttiin. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262630...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vesa, et kai kuvittele, että minä olisin tyytyväinen ay-liikkeen ja vasemmisto-opposition toimintaan. Hallitus on tehnyt parhaansa saadakseen talouden nousuun ja työttömyyden laskuun ja onnistunut siinä varsin hyvin, joten olkaamme tyytyväisiä. Sitä en hyväksy, että ay-liike määrää, mitä hallituksen pitää tehdä. Voi olla, että samoin ajattelee moni muukin kansalainen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pääasia, että koko hallituksesta päästään eroon heti eikä "kolmastoista päivä". Sillä siellä on pääministerin ohella ministereitä, joista ei kukaan saa selvää ovatko kokkareita, kepuja tai jonkinlaisia "smurfeja". Onkohan maamme historiassa ollut hallitusta, joka on onnistunut sotkemaan maamme sisäpoliittiset asiat näin perusteellisesti? Eppäilen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Valkonen, "pääasia, että koko hallituksesta päästään eroon heti eikä "kolmastoista päivä". Sinun kannattaa laittaa nuo sanat visusti mieleesi. Saatat tarvita niitä ensi kevään jälkeen, kun maatamme "hallitsee" maamme historian paras hallitus ay-pomojen suosiollisella avustuksella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

2020-luku tulee olemaan jännitystä täynnä.

Se äskettäin hyväksytty homoavioliittolaki tulee teettämään vielä kaikenlaista...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ay-pamput taitavat sahata myös Rinteen oksaa sahatessaan Suomi-neidon oksaa. Ei ole lainkaan kirkossa kuulutettu, että Rinteestä tulisi seuraava pääministeri.
Mahdollinen vaalivoittaja olkoonpa sitten vaikka SDP/Rinne alkaa muodostamaan vaalien jälkeen uutta hallitusta. Se ei tarkoita kuitenkaan välttämättä sitä, että hallitus syntyy. Mikäli näin ei käy, niin seuraavaksi eniten eduskuntapaikkoja saanut puolue/puheenjohtaja alkaa muodostamaan uutta hallitusta. Uusittu perustuslaki antaa tähän mahdollisuuden.
Ruotsissa on käynyt juuri näin, kun ensimmäinen muodostaja ei saanut hallitusta kasaan. Nykyinen pääministeri Löfven on nyt yrittämässä uutta hallitusta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilän pokka pitänee synkkään loppuun asti. Hänen ei ainakaan tarvitse miettiä omaa tulevaisuuttaan. Tietenkin hänen puolueensa muilla kellokkailla saattaa vielä hermo pettää.

Luulisin Sipilän ajavan loppuun asti näillä eväillä. Hän on eri mies kuin Esko Aho.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hallituksessa istuu pitkä rivi "tolvanoita" mitää tulee työmarkkina osaamiseen, tämän on todennut eri sanankääntein mm. EK.n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen. Sauli Niinistö ilmoitti valituksi tultuaan olevansa kansakunnan "unilukkari" Nyt Niinistöllä olisi mahdollisuus käyttää arvovaltaansa ja pyrkiä saamaan osapuolet, Hallituksen ja ay-liikkeen neuvottelupöytään. Sipilä on esimerkki siitä mikä suomalaista johtamista yleensäkin vaivaa, kyky käydä vuoropuhelua muiden kuin itsensä kanssa, tämä tulee esille mm. Risto Siilasmaan Nokiaa käsittelevässä kirjassa, Suomessa johdetaan pelolla, painostamalla, uhkaamalla ja näin toimii myös pm. Sipilä. Ellei tästä johtamistavasta irti päästä on turha odottaa paikallisen sopimisen edistymistä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Granlund, oletko tosiaan sitä mieltä, että ainoastaan pääministeri Sipilä johtaa maatamme pelolla, painostamalla ja uhkaamalla. Mihin unohdit ay-liikkeen pamput.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Arvo, jos ay-liike johtaa maatamme, niin sitä en hyväksy. Onneksi näin ei ole minkään järjestön tai liikkeen osalta. Hyvät veljet tietenkin häärivät kulisseissa, mutta minkäs teet.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Myönnetään, ay-liike on saattanut tehdä ylilyöntejä silloin tällöin toimillaan. Mutta silti, en usko mihinkään työnantajien hyväntahtoisuuteen (vaikka haluaisinkin), täydelliseen paikalliseen sopimiseen ja siihen että ilman ammattiliittoja maailma olisi jotenkin parempi.
Olisi todellakin ilo elää sellaisessa maailmassa jossa kaikki työnantajat ja työntekijät eläisivät onnellisessä symbioosissa, tukien toinen toisiaan niinkuin avioliitossa. Mutta jokainen tietää että ihminen ei siihen pysty.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Epäilen vahvasti uuden punamultahallituksen syntyä. Kepu siihen tuskin lähtee ellei ole kokoomusta mukana. Ei KD, ei RKP, ja PS ei sovi joukkoon.
Siellä voi yrittää SDP, VAS, Vihr- ei muita = floppi jo ajatuksellisestikin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan asiaahan tuo Laatunen kertoo. Paljon kokemusta ja tietää työelämän kiemurat. Kannattaisi kaikkien osapuolten nyt kuunnella ja lukea näitä ajatuksia, jotta loppuisi tällaiset järjettömät riitelyt.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vesa, Laatusella on tietysti kokemusta ja hän tietää työelämän koukerot. Niistä ajoista jolloin Laatunen toimi neuvottelijana on kulunut melkoisesti aikaa. Hänen olisi aiheellista päivittää tietonsa työelämässä tapahtuneet muutokset tähän päivään. Se saattaisi avata hänen silmänsä näkemään, miten suuria muutoksia työelämässä on tapahtunut ja tapahtuu. Samoin on tapahtunut 1990-luvulla käytyjen työmarkkinaneuvotteluiden suhteen.

Sipilän johtamalla ja tulevilla hallituksilla on vastuu maamme hyvinvoinnista. Ay-liikkeelle ainoastaan oman työssä olevan jäsenistönsä hyvinvoinnista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #20

Kommenttiin olisi riittänyt " ...Laatusella on tietysti kokemusta ja hän tietää työelämän koukerot..."

Loppu oli turhaa.

Vielä kun hallituskin ymmärtäisi tämän, niin ongelma olisi ohi.

Muutoksia on tapahtunut niin työelämässä kuin ehdoissakin.
Kiky...aktiivimalli...eläkemaksujen siirtoa duunareille...
Mutta kun mikään ei riitä, kun vauhtiin on päästy.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Ajat ovat muuttuneet. Työntekijäliittojen puheenjohtajissa on tapahtnut sukupolven ja sukupuolen vaihdos. Ennen oli sellaisia puheenjohtajia, kuten Per-Erik Lundh, Pertti Viinanen ja Erkki Vuorenmaa. He olivat olleet työntekijöinä mukana työssä. Nyt puheenjohtajat ovat maistereita, koko työikänsä liittoja tai puolueita palvelleita.

Luin Laatusen muistelmat keväällä. Muistelmat on kirjoittanut Arto Nieminen, Journalistiliiton entinen puheenjohtaja. Muistelmista saa tietysti kuvan viimeisen 30 vuoden aikana tapahtuneista työmarkkinaneuvotteluista.

Riitelystä voisi sanoa, että riitaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta. Toisaalta myös susien joukossa on ulvottava susien lailla.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Blogisti on työllisyyden suhteen väärässä. Eurostatin tilaston mukaan Suomen työllisyysaste on kasvanut vuodesta 2015 vuoden 2017 loppuun 35000 työntekijällä. Kun Sipilä puhuu työllistettyjen määrän lisääntyneen 115000, voi yksinkertaisella laskutoimituksella todeta nyt elettävän todella hurjaa työllistymisen aikakautta, koska, jos Sipilä puhuu totta, on tänä vuonna jokaisena kuukautena syntynyt 10000 uutta työpaikkaa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ehkä alla olevaan määritelmäänkin tulisi saada jotain muutosta, kun puhutaan työllisistä. Yrityksessä palkatta työskentelevä on työllinen vaikka olisi poissa työstä. Tunnin palkka tai tunnin työ voittoa saadakseen? Voi hyvää päivää. Tähänkö perustuu työllisten määrä?

Työllinen
Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen. Myös tutkimusviikolla työstä tilapäisesti pois ollut palkansaaja lasketaan työlliseksi, jos poissaolon syy on äitiys- tai isyysvapaa tai oma sairaus tai jos poissaolo on kestänyt alle 3 kuukautta. Yrittäjä tai samassa kotitaloudessa asuvan perheenjäsenen yrityksessä palkatta työskentelevä lasketaan työlliseksi riippumatta poissaolon pituudesta tai syystä.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tuo työllisyysasteen määritelmä on kansainvälinen, eikä sitä ole Suomen nykyinen hallitus keksinyt. Kun perusteet ovat samat, niin eri maiden työllisyysasteita voidaan vertailla.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #25

Vertaaminen ei ole helppoa ja syyn löydät alta. Onko väitteesi siis totta? Vaikka sitten samat säännöt pätisivät Marsissa, niin kyllä tuota määritelmää silti voi kritisoida.

https://www.talouselama.fi/uutiset/miksi-usan-60-p...

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #26

Totta kai määritelmää voi kritisoida. Tärkeintä on, että määritelmä pysyy samana. Varmaan samat määritelmät ovat olleet käytössä edellisen työministeri Ihalaisen aikana. Tärkeintä on, että vertaillaan samaa ikäryhmää, kun maita vertaillaan keskenään, tai vertaillaan vuosia keskenään.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #28

Minua häiritsee se, että työlliseksi lasketaan henkilö, joka tekee tunnin työtä tutkimusviikon aikana. Minä olen sen koulukunnan kannattaja, joka katsoo, että työllä pitää elättää itsensä. Oman määritelmäni mukaan tilaston työllinen on suurelta osin työtön, jos alarajoja kolkutellaan.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #29

Näinhän se on, eivät kaikki määritelmät tunnu kovin järkeviltä. Suhteellisen köyhyyden määritelmä on samankaltainen. Sen mukaan köyhyys ei tule koskaan poistumaan.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Työllisiä ei tarvitse tulla yhtään lisää ja silti työllisyysaste voi nousta. Tämä johtuu alla olevista säännöistä.

"Työllisyysaste kertoo siis siitä, miten suuren osuuden sen ikäisestä väestöstä työlliset muodostavat."

"Työllisyysaste
Työllisten prosenttiosuus samanikäisestä väestöstä. Koko väestön työllisyysaste lasketaan 15-64-vuotiaiden työllisten prosenttiosuutena samanikäisestä väestöstä."

Sama suomeksi. Oletetaan nyt vaikka näin, että 15-64 vuotiaita on kaikkiaan 100, joista 70 työllisiä. Työllisyysaste on 70%. Sitten 15-64 vuotiaita onkin vain 95, mutta edelleen työllisiä on 70. Nyt työllisyysaste on n. 73,7%. Työllisyysaste on noussut vaikka yhtään ihmistä ei ole työllistynyt lisää.

Työllisyysastetta on siis myös seurattava kriittisesti ja muistettava tämä:

"Työllisyysasteen viimeaikainen kohoaminen osaltaan johtuu siitä, että 15-64 vuotiaiden määrä on laskussa."

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Valtiokonttorin sivulta saa lukea: ”Lainanotto tapahtuu kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla: sekä pankit että sijoittajat tulevat suurimmaksi osaksi Suomen ulkopuolelta.”
Tähän liittyen Suomi-neito ottaa uuttaa velkaa, jolla maksetaan vanhaa velkaa pois. Käsitykseni mukaan velan korkoon on vaikuttavana tekijänä kansainvälisten luottoluokituslaitosten antamat arviot.

Tämä ay-liikkeen käynnistämä lakkoliikehdintä ei ole ainakaan parantamassa Suomi-neidon kuvaa kansainvälisissä piireissä. Tässä on nyt kysymys isommista asioista kuin pienyrityksistä, mikäli hallitus antaisi myöten tässä asiassa. Maailmalle ei saa antaa sellaista kuvaa, että ay-liike määräilee hallitusta Suomessa. Se olisi lyhytnäköistä politiikkaa.

EKP omistaa euron. Suomi omisti markan. Markkaa ei enää ole ja sopeutuminen on pakko hyväksyä. Ay-liikkeen vaikutus palkkoihin on kosmeettinen, joten ainoa, mitä vielä on jäljellä, on vaikuttaminen lainsäädäntöön. Siinä ollaan kyllä menossa takapuoli edellä puuhun, kun uutta lakia ei ole edes annettu eduskunnalle lain lausuntakierroksesta nyt puhumattakaan.

Kyllä tässä saa sellaisen käsityksen, että on tultu ”raamit kaulassa tupaan.”

http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Valtionvelka_ja...

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Lasse Laatusen mukaan ei tämä ole ainutlaatuista.

"– Vuonna 1988 pääministeri Harri Holkerin (kok.) aikana oli sama tilanne, joskin käänteisenä. Palkansaajat olivat hiljaa, mutta työnantajat nostivat taistelusepelit hallitusta vastaan. Kyse oli työajasta. Hallitus oli vähällä kaatua."

Eihän mikään maata vahingoittava ole hyväksi. Kysymys kuuluukin, että missä rajoissa omaa etua saa puolustaa ja miten. Kabineteissa hääräävät hyvät veljet eivät saisi myöskään vaikuttaa hallituksen ja eduskunnan päätöksiin, mutta kun vaikuttaminen tapahtuu hiljaisuudessa, niin siihen ei reagoida. Ihminen on eläin, joka myös luonnostaan reagoi uhkaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Sipilä käyttää tästä alle kymmenen hengen yritysten irtisanomissuojan heikentämisestä käänteistä termiä työllisyyden helpottaminen. Tosiasiassahan kyse on irtisanomisen helpottamisesta.

Pääministerimme ei kolmessa ja puolessa vuodessa ole pystynyt sisäistämään, että valtiota ei johdeta kuin yksityistä firmaa. Firmassa toimitusjohtaja voi sanella ja tehdä yksipuolisia päätöksiä, mutta valtiotasolla on hyvä keskustella tasapuolisesti osapuolien kanssa. Sanelupolitiikka johtaa tähän, missä nyt ollaan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Laaksonen, voi, voi, Sipilähän se kaiken pahan alku ja juuri on. Yhden "pahan Sipilän virheen" listastasi olit unohtanut, Sen jos olisit vielä kommenttiisi kirjoittanut, se olisi ollut täydellinen limbo, nyt se oli pelkästään limbo.

Toimituksen poiminnat