ArvoTammela1

Helsinki ympäristöystävällinen pääkaupunki !

Katselin joku ilta sitten uutislähetystä ja säpsähdin, kun siinä uutisoitiin Helsingin kaupungin tavasta kuljetuttaa talven aikana kaupunkiin kertynyttä lunta mereen Hernesaaren kärkeen.  Mietin, miten kokoomuksen ja vihervasemmiston hallinnassa oleva kaupunki voi toimia noin järkyttävällä tavalla. Kaikenlaista jätettä sisältävä lumi viedään mereen, jota on yritetty puhdistaa jo vuosien ajan. Pormestari ja apulaispormestarit ovat hiljaa kuin "kusi" sukassa. Samoin vihreät kaupunginvaltuutetut ja kansanedustajat . 

Saman huomion oli tehnyt Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ja hän oli kirjoittanut tämän päivän lehteen mainion Nimellä-kirjoituksen, " Jätökset mereen, lumi sulaksi öljyllä ".   Kirjoituksessaan Mervola kertoo, että Helsingissä mereen kipataan päivittäin lähes tuhat kuorma-autollista lunta joka ikinen päivä. Lumen mukana mereen menee koirienj jätöksiä,roskia, öljyä, raskasmetalleja, kaikenlaista kaduille päätyvää likaa ja mikromuoveja. Paikalla ei ole nähty kettingeillä kaivinkoneisiin köyttäytyneitä ihmisiä, vaikka syytä olisi. 

Lumi sulaksi öljyllä oli varmasti heitto Espoon kaupungille, jossa on tänä vuonna kokeiltu lumien sulattamista Tredemecan-koneella. Kyseinen kone kuluttaa polttoöljyä jopa 400 litraa tunnissa ja ilmastopäästöt sen mukaiset.                                                                                                                                      Vahvaa tekstiä Mervolalta,  joka toivottavasti saa ympäristönsuojelun vankkumattomat puolustajat hereille.

Voi vain arvailla, mikä mökä olisi noussut, jos kehäkolmosen ulkopuolella tapahtuisi vastaavaa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sama tilanne Jyväskylän Tourujokivarressa, Kankaan asuinalueella, missä ainakin kesäaikaan kaikenlaisia ylimääräisiä hulevesiä johdetaan luonnonkauniiseen Tourujokeen, edelleen Jyväsjärveen ja siitä Päijänteeseen. Talvioloista ei ole kerrottu.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Saamieni tietojen mukaan Renault Clio on suurin roska mitä tähän mennessä Helsingin lumenkaatoaltaista on bongattu.

Lumen voisi kyllä hyvin pienellä energialla puristaa jääksi ja laittaa jemmaan odottelemaan kesähelteitä, jolloin voi myydä kaukokylmää kaukolämmön sijasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuntuu siltä, että tuhmuuksia saa tehdä aina kun muuta mahdollisuutta ei nähdä. Joku on sanonut, että se on ainoa keino, ja se silloin riittä panemaan suut suppuun kaikilta.

Väärinhän se perkele on, mutta kun vihreät ovat nyt niin sen ilmastonmuutoksen ja hyönteisten perässä, eivät huomaa malkaa omassa silmässään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kiitos kommenteista.Missähän viipyvät helsinkiläisten luonnonsuojelijoiden kommentit. Odotin saavani ainakin joiltakin pyyhkeitä siitä, että kyseenalaistin suurinta ääntä luonnonsuojelusta/ilmastonmuutoksesta huolta kantavien helsinkiläisten vilpittömyyden kirjoituksellani.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voidaan sitä Arvon kanssa näköjään olla jostain asiasta samaakin mieltä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä ja asiaa. Mitähän se kaikki kipattu roska tupakantumppeineen kaikkineen vaikuttaa mm kalakantaan jne...Täysin on homma hölmöä ja vielä kaupungin toimesta.

Käyttäjän leppanenheikki kuva
Heikki Leppänen

Kysyn josko joku tietää. Kun lumi sulaa Helsingin kadulle ja viemariin, mihin se sitten menee. Hulevedet eivät kai puhdistamolle päädy? Taitavat valua mereen vai?

Toimituksen poiminnat